Om os

Banedanmark er en statsvirksomhed under Transport-, Bygnings- og Boligministeriet med ansvaret for, at vedligeholde, forny og udbygge jernbanen, så den hele tiden har en tilstand og kapacitet, som gør det muligt at køre tog i Danmark.

Banedanmark er en landsdækkene virksomhed, med 2.256 engagerede medarbejdere, som arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og til tiden. Vi styrer og overvåger togtrafikken, hvor mere end 3.000 tog hver dag kører på den over 2.000 kilometer statslige jernbane i Danmark.

Vi sørger for, at passagerne bliver informeret om togtrafikken på mere end 300 stationer rundt om på fjernbanen. Vi opdaterer passagererne om dagens 40.000 afgange og ankomster. Og når trafikken ikke kører helt efter planen, er det vores opgave sammen med operatørerne at give klar information om mulige alternativer.

Vi vedligeholder og fornyer jernbanen. Og samtidig er vi i fuld gang med at udbygge jernbanen til fremtidens behov, så det på sigt er muligt at fordoble passager- og godstransporten. Formålet er, at passagererne får en attraktiv togrejse - både i dag og i fremtiden.

Læs Banedanmarks mission og vision.

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276