Indberet sikkerhedshændelse

Her kan du indberette sikkerhedsmæssige hændelser på jernbanen.

Hvad er en sikkerhedsmæssig hændelse?

Sikkerhedsmæssige hændelser er f.eks. uheld, tæt-ved-hændelser eller uønskede tilstande på jernbanen. Se liste over hvilke typer hændelser, der skal registreres i Synergi (pdf).

Hvem kan indberette hændelser?

Du behøver ikke arbejde ved banen for at indberette en hændelse.  Alle der har observeret forhold, der kan føre til uheld på jernbanen kan indberette. Vi modtager derfor gerne henvendelser fra alle, der har noget at indberette.

Hvad skal vi vide?

Vi har brug for at vide, hvor og hvornår du har observeret hændelsen, og en kort beskrivelse af hændelsens karakter og omfang. Indberetningen kan foretages anonymt, men vi foretrækker at få dine kontaktoplysninger, så vi har mulighed for at få uddybet observationen, hvis der er behov for det.

Hvad sker der med indberetningerne?

Når du indberetter en hændelse analyserer og behandler vi dine oplysninger, så vi kan følge op og iværksætte forebyggende tiltag, som kan forbedre sikkerheden på jernbanen.

Åben indberetningsskemaet

Blok til notering af sikkerhedsmæssige hændelser
Banedanmark har lavet en blok, der kan bruges til at notere sikkerhedsmæssige hændelser.

Hent blok til notering af sikkerhedsmæssige hændelser

Du kan også skrive til Banedanmarks afdeling for Sikkerhed og Kvalitet, hvis du har observeret sikkerhedsmæssige hændelser: E-mail: synergi@bane.dk.

Hvis du sender e-mail, så skriv så mange detaljer om hændelsen, som muligt.

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276