Jernbanevirksomheder på Banedanmarks net

pil Arriva Tog A/S
Arriva Tog gjorde sin entre på det danske togmarked i 2003 efter at have vundet Trafikstyrelsens første togudbud (togtrafikken i Midt- og Vestjylland). Arriva Tog afgav igen det mest fordelagtige tilbud ved genudbuddet af togtrafikken for de jyske strækninger for perioden 2010-2020, hvorfor jernbanevirksomheden fortsat befordrer togpassagererne i Midt- og Vestjylland.
 
pil Captrain Denmark Aps
Captrain Denmark Aps er aktivt inden for godstrafik og råder over alle tilladelser til godskørsler i Danmark. Captrain Denmark Aps leverer derudover rangertjeneste i Padborg som også inkluderer kørsler til og fra Kombiterminalen i Padborg.
 
pil CFL Cargo Danmark Aps
CFL Cargo Danmark ApS er det danske datterselskab af CFL i Luxembourg. Firmaet har dels til huse i Padborg og dels i Flensborg. Firmaet er aktiv indenfor godstrafik, og råder over alle tilladelser til godskørsler i Danmark.
 
pil DB Cargo Scandinavia A/S
Godsjernbanevirksomheden DB Cargo Scandinavia A/S er ejet af tyske Deutsche Bahn AG og svenske Green Cargo. Selskabet kører godstrafik mellem destinationer i Danmark eller er med til at forbinde Skandinavien og det øvrige Europa via transportkorridorerne. DB Cargo Scandinavia A/S er Terminalforvalter på Kombiterminalerne i Høje Taastrup og Taulov.
 
pil DSB SOV
DSB SOV (selvstændig offentlig virksomhed) er ejet af Transport- og Bygningsministeriet. DSB S-tog er ejet af DSB. S-togene er DSBs storbytog og kører i hele hovedstadsområdet. DSB SOV kører passagertrafik.
 
pil Hector Rail AB
Hector Rail AB har hovedsæde i Sverige og er aktiv indenfor godstrafik og råder over tilladelser til godskørsler i Danmark. Firmaet har siden begyndelsen af 2008 regelmæssigt kørt transitgods gennem Danmark.
 
pil Lokaltog A/S
Lokaltog A/S er 1. juli 2015 dannet af en fusion mellem Lokalbanen A/S og Regionstog A/S. Lokaltog A/S kører passagertrafik på følgende strækninger: Hillerød-Hundested, Hillerød-Tisvildeleje/Gilleleje, Helsingør-Gilleleje, Lyngby-Nærum, Hillerød-Snekkersten-Helsingør samt Lollandsbanen (Nakskov-Nykøbing F.), Østbanen (Køge-Faxe Ladeplads/Køge-Rødvig), Tølløsebanen (Holbæk-Tølløse-Slagelse) og Odsherredsbanen (Holbæk-Nykøbing Sj.).
 
pil Midtjyske Jernbaner A/S
Midtjyske Jernbaner A/S kører passager- og godstrafik på følgende baner: Odder – Århus og Vemb – Lemvig - Thyborøn.
 
pil Nordjyske Jernbaner A/S
Nordjyske Jernbaner A/S kører passagertrafik på følgende strækninger: Hjørring - Hirtshals og Frederikshavn – Skagen. Derudover køres der mellem Hjørring og Frederikshavn.
 
pil SJ AB
SJ AB kører blandt andet passagertog mellem Stockholm/Göteborg og København H.
 
pil TX Logistik
TX Logistik er Terminalforvalter på Kombiterminalen i Padborg.
 

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276