Ny trappe til Metroen på Nørreport Station

Få de seneste nyheder på mail

Tilmeld dig information om byggeriet af metrotrappen.

Læs mereTilmeld

Kontakt

  metrotrappe@bane.dk

Banedanmark har anlagt en trappe med tilhørende rulletrappe, som forbinder den østlige ende af Frederiksborggade med den underjordiske tunnel til Metroen på Nørreport Station.  

Trappen er bygget for Metroselskabet med Banedanmark som bygherre.

lille_Metrotrappe og Transfertunnel.jpg

Grafik: Pladsen set oppe fra - se stor fil her

Konkret er der tale om en nedgangstrappe fra udmundingen af Frederiks-borggade til den eksisterende transfertunnel til Metroen. Den øverste del af trappeløbet har almindelige trapper og den nederste del er udstyret med rulletrapper, som det kendes fra de øvrige metrostationer.

Tidligerere har der ikke været direkte adgang til transfertunnelen fra gadeplan, men kun via metrostationen eller via nedgangen fra S-tog og regionaltog. Med den nye trappe er det blevet muligt for fodgængere at komme fra middelalderbyen til Metroen uden at skulle krydse Nørre Vold-gade i gadeplan. De mange passagerer, som dagligt benytter Nørreport Station, har således fået lettere adgang til Metroen.

Trappen åbnet for passagerer
Metrotrappen blev åbnet for passager den 21. december 2015.
Læs om åbningen her
Se billeder fra åbningen her

Belægning reetableres maj-august 2016
Den midlertidige asfaltbelægning, der siden ibrugtagningen af Metrotrappen i december har dækket det tidligere byggepladsareal i Frederiksborggade, skal nu reetableres. Vi genbruger de oprindelige granitsten, som har været opmagasineret i byggeperioden. 

Belægningsarbejdet bliver udført fra medio maj frem til medio august.

Fakta

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276