Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Projektleder Annette Legart_60x60

Projektleder
Elektrificering
Annette Legart
esbjerg-lunderskov@bane.dk

60x60_bentjensen

Byggeleder
Elektrificering
Bent Jensen
esbjerg-lunderskov@bane.dk

Samfinansieret af EU

Samfinansieret af EU

Banedanmark elektrificerer

Arkaologi

Folder om elektrificering
Læs den her

Banedanmark elektrificererÅben pdf 

Strækningskort Esbjerg-Lunderskov  

Banedanmark elektrificerer frem til april 2017 den 57 km lange tosporede jernbanestrækning mellem Esbjerg og Lunderskov. Med elektrificering af strækningen bliver det muligt at køre med el-tog hele vejen fra København til Esbjerg.

NYT 26.OKOBER 2016: Læs pressemeddelelse om forsinkelsen af elektrificeringen mellem Esbjerg og Lunderskov - Elektrificeringen afsluttes nu i april 2017

Elektrificeringsprogram
Banestrækningen mellem Esbjerg og Lunderskov er første del af et større elektrificeringsprogram for den danske jernbane.

Læs mere om elektrificeringsprogrammet

Moderne jernbane
Elektrificeringen af store dele af statens jernbanenet skaber et stærkt fundament for fremtidens jernbane med en fleksibel og effektiv jernbanedrift for person- og godstransport. Dette bidrager til en pålidelig og attraktiv jernbane til gavn for passagerer, operatører og miljøet

Når elektrificering af Esbjerg-Lunderskov er gennemført bliver det fra muligt at køre med el-tog på hele strækningen mellem København og Esbjerg. Det giver et løft til togbetjeningen og bedre mulighed for at tilrettelægge materielanvendelsen. Det giver også mulighed for at køre med el-tog på strækningen mod Padborg-Flensborg, hvor der allerede er elektrificeret.

Strækningskort Esbjerg-Lunderskov

Fakta

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276