Menu
Stadie 2
Den nye bane København-Ringsted er klar til brug om 1 år og 255 dage

Kontakt

Stadie 2

Stadie 2 af ombygningsarbejdet på Ringsted Station forventes at strække sig fra juni 2017 til september 2018. Her på siden kan du følge med i, hvordan ombygningsarbejdet går.

Tidsplan
Herunder finder du en overordnet tidsplan for arbejdet i stadie 2. Tidsplanen er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

August 2017 - december 2017
Vi færdiggør perronmidten og sporet i den vestlige ende.

Vi starter arbejdet med at forstærke brokonstruktionen over Ringsted Å.

Der etableres en ny trappe og elevator på perron 3.

Slutningen af september 2018
Arbejderne i stadie 2 forventes afsluttet.

Stadie 2

I forbindelse med byggeriet af Den nye bane mellem København og Ringsted over Køge skal Ringsted Station opgraderes, så banen kan blive tilsluttet sporene ved stationen. Opgraderingen består af en sporombygning på Ringsted Station. Arbejdet er planlagt til at tage tre år - fra december 2016 til december 2019.

Ialt skal 75% af stationens spor, sporskifter og perroner bygges om, og det er dermed den største stationsombygning i Danmark.

Øget aktivitet omkring Ringsted Station
Mens ombygningen står på, vil der være øget aktivitet omkring stationen. Der vil være en del weekend- og natarbejde. Det skyldes, at dele af arbejdet kun kan udføres, når et eller flere spor gennem stationen er spærret.

En vigtig del af stationsombygningen er opgradering af sporene, så togene kan passere Ringsted Station med 180 km/t. Sporombygningen omfatter 16 km nye spor og 34 nye sporskifter. Sporskifter er et element i skinnerne, der gør det muligt for toget af skifte fra et spor til et andet spor.

Gener i forbindelse med arbejdet
Vi informerer, når der er væsentligt nyt om anlægsarbejdet, f.eks. i perioder med udvidet arbejdstid eller hvis vi i en periode støjer usædvanligt meget.

Vi er klar over de gener, arbejdet vil have for dig som nabo og trafikant, og håber på din forståelse i perioder med ekstra støj- og vibrationsgener. Vi gør, hvad vi kan for at mindske generne.

Kort over banen
På kortet over Den nye bane kan du zoome ind på din ejendom, hvis du bor ved linjeføringen, eller hvis du bare er generelt interesseret i forholdene omkring Den nye bane.

Tidsplan for Den nye bane
Her finder du en overordnet tidsplan for anlægget af Den nye bane København-Ringsted.

Seneste nyt om Den nye bane
Vi opdaterer løbende vores hjemmeside www.banedanmark.dk/københavn-ringsted med seneste nyt om anlægsarbejdet. Nederst på denne side kan du tilmelde dig vores naboinformationsservice, så du løbende får nyheder på mail. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kobenhavn-ringsted@bane.dk eller på tlf.: 82 34 05 01.

Besøg vores Infocenter
Du er velkommen til at besøge Den nye bane København-Ringsteds Infocenter, som har åbent første tirsdag i hver måned kl. 13.00-18.00.

Infocenterets adresse:
Ringager 4B, 3. sal
2605 Brøndby

Relateret
Information
TILMELD DIG
NYHEDER
Sæt flueben ud for den slags nyheder, som du ønsker at modtage. Du kan vælge flere alternativer på en gang. Vi tilbyder generelle nyheder om projektet og nyheder om anlægsarbejder og trafikomlægninger i kommunerne på den kommende jernbanestrækning. Vi bruger kun dine kontaktinformationer til at sende dig nyheder og videregiver dem ikke. Dit telefonnummer er kun til akutte nyheder - andre nyheder sender vi via e-mail. Du kan altid afmelde nyhederne.