Østerport klar til togtrafik i fire spor fra onsdag morgen


(04.01.2011)

Trafikken på Østerport Station kan fra i morgen tidlig igen bruge alle fire spor på fjernbanen, og trafikken kan vende tilbage til næsten normalt. Arbejdet med at udbedre skaderne efter togafsporingen søndag aften er nu så langt, at der er lagt nye spor, og i aften bliver kørestrømmen reetableret.

I løbet af i dag er der blevet åbnet et ekstra spor, så der nu er to spor åbne til fjerntogstrafikken, og inden myldretiden onsdag morgen vil de øvrige to spor være klar. Målet har været at få trafikken genoptaget i normalt omfang så hurtigt som muligt, og medarbejdere fra Banedanmark har været i gang i døgndrift for at gøre sporene klar.

"I nat fik vi fjernet det ødelagte sporskifte og lagt 75 meter nye skinner. Derefter etablerede vi en ny sporramme og lagde ny ballast ud. Nu skal sporet justeres, hvorefter vi i aften reetablerer kørestrømmen," siger sporchef i Banedanmark, Bent Bertil Jacobsen.

Selv om togene igen kan køre til og fra Østerport alle fire spor, så forestår der stadig et større arbejde med at genetablere det sporskifte, der blev ødelagt ved afsporingen, og få nye kørestrømsmaster sat op. Det arbejde forventes at være færdigt i løbet af en måneds tid.

"Der var massive skader som følge af togafsporingen søndag aften, og der venter stadig en hel del arbejde med at få området omkring Østerport Station tilbage i samme stand som før. Men det er lykkedes os at få gjort banen klar til trafik igen en fart, og det er det vigtigste," siger Bent Bertil Jacobsen.

Kystbanen
På Kystbanen vendes der tilbage til den køreplan, der blev iværksat den 17. december. Det betyder, at der er 20-minutters drift på Kyst- og Øresundsbanen, og at togene stopper ved alle stationer.
Mht. til den øvrige fjerntrafik, kan man holde sig orienteret på www.banedanmark.dk om, hvordan der køres på strækningen fra i morgen.
Der vil fortsat være mindre ændringer, idet der kun kan køre dieseltog i spor 3.
Afviklingen af trafikken på S-banen har ikke berørt af afsporingen.
For yderligere informationer kontakt Banedanmarks pressevagt på telefon 82 34 13 13

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276