Banedanmark lukker Storstrømsbroen for tog i en uge - med foto


(18.10.2011)

Banedanmark har fundet en 25 centimeter revne i et af brofagene på Storstrømsbroen, som det er nødvendigt straks at udbedre.

"Vi går aldrig på kompromis med sikkerheden på jernbanen, og når vi finder en revne, der kan udgøre en risiko i forhold til broens bæreevne over for den tunge togtrafik,  så er det nødvendigt at udbedre revnen hurtigst muligt," siger Søren Boysen, områdechef Teknisk Drift, Banedanmark.

Derfor lukkes Storstrømsbroen nu for togtrafik i foreløbigt en uge. Broen er åben for øvrig trafik.

Den 25 centimeter lange revne er fundet i et af Storstrømsbroens svævefag tæt på en af broens konsoller.

Samtidig med at Banedanmark straks går i gang med at udbedre revnen, vil der også blive foretaget  yderligere analyser af samlingerne mellem brofagene omkring broens konsoller i forhold til broens bæreevne over for den tunge togtrafik.

"Straks når vi finder en sådan revne, vælger vi ud over selve reparationen også at foretage en række ekstra undersøgelser af samlingen omkring konsollerne - for vi kan og vil aldrig gå på kompromis med sikkerheden," forklarer Søren Boysen.

Mens reparationen af Storstrømsbroen foretages, vil togpassagerer blive fragtet med busser over broen. Man kan finde oplysninger om køreplanen på DSBs hjemmeside.

Yderligere information hos Banedanmarks pressevagt på  8234 13 13


Foto: Røntgen-foto af revnen i Storstrømsbroen.

(Revnen ses i billedet til højre: Revnen er 25 cm. lang og løber mellem to nitter ved 4. konsol, ca. 240 m. mod nord. Revnen er ikke umiddelbart synlig, og Banedanmark har fundet den gennem de røntgen-undersøgelser, som foretages i forbindelse med en undersøgelse af broen.)

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276