Fornyelse af sporet mellem København H og Valby giver ændringer på S-banen 


(10.05.2017)

Sporarbejdet mellem Valby og Svanemøllen vil give ændringer på alle S-togslinjer, dog kun i perioden fra den 11. maj til natten efter den 29. maj, hvor togene igen vil køre efter den normale køreplan. 

Sideløbende med fornyelsen af S-bane-sporene skal Banedanmark også udskifte opstillingsspor ved Dybbølsbro Station. Dette arbejde vil dog ikke have betydning for afviklingen af togtrafikken på S-banen. 

"Med en veloverstået første etape af udskiftningen af sporet mellem København H og Østerport går vi nu i gang med at forny to af sporene fra København H ud til Valby. Sporene er slidte, og det er nødvendigt at udskifte nu, så vi fortsat sikrer en stabil drift på S-banen," siger Jens Ole Kaslund, anlægschef i Banedanmark. 

Selv om arbejdet er planlagt med størst mulig hensyntagen til passagererne og togtrafikken, så vil det påvirke mange, der benytter sig af S-banen. 

"Strækningen mellem København H og Valby er en meget central strækning på S-banen, som hver dag benyttes af mange tusinde passagerer. Arbejdet er planlagt således, at der kan køre tog, men det kan desværre ikke undgås, at passagererne vil opleve ændrede rejsetider og færre afgange," siger Jens Ole Kaslund.   

Herudover gennemfører Banedanmarks Signalprogram en række arbejder, der sikrer, at Lokaltogs tog integreres i det nye signalsystem, som er installeret på strækningen mellem Hillerød og Jægersborg.

Det betyder, at man som passager skal være særlig opmærksom onsdag d. 24. maj, dagen før Kristi Himmelfart, da der i løbet af dagen vil være ændrede rejsetider og afgange samt mandag d. 29. maj, hvor der vil være ændrede rejsetider og færre tog på flere S-togslinjer.   

Trafikoverblik
Der vil være ændrede rejsetider og færre tog i perioden:
         
-  11. maj til natten efter den 29. maj. 
-   Som passager skal man være særlig opmærksom onsdag den 24. maj og mandag 29. maj

Husk at holde dig orienteret om trafikken på Rejseplanen og dsb.dk

Fakta om Valby-Svanemøllen
Fra den 12. april til den 30. september udfører Banedanmark en omfattende sporfornyelse mellem Valby og Svanemøllen. Her fremtidssikrer Banedanmark jernbanen ved blandt andet at forny 10 km skinner og sveller samt udskifte 19 sporskifter og indbygge fire nye. Vi arbejder i døgndrift i hele perioden. 

Arbejdet udføres i fem etaper og flere af dem medfører reduceret drift eller lukninger af S-togstrafikken:

-    12.-17. april: Østerport Station til København H 
-    11. maj-18. juni: Udadgående spor fra København H til Valby (ændringer i togtrafikken mellem den 11. maj til natten efter den 29 maj)
-    30. juni-16. juli: Østerport Station til Svanemøllen Station  
-    17. juli-16. august: Indadgående spor fra Valby Station til København H
-    28. april-28. maj og 28. august-30. september: Opstillingsspor ved Ingerslevsgade

 

For yderligere information kontakt Banedanmark presse på tlf: 8234 1313

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276