Vinterberedskabet


Banedanmark og de forskellige togselskaber er godt forberedte på vinteren. Vi sikrer, at perronerne er skridsikre, sporskifterne er eftersete, og der er et beredskab klar til at fjerne sne og is fra sporskifterne. Samtidig er lagt faste og robuste planer for, hvordan trafikken skal afvikles, hvis vinteren bliver så streng, at det er nødvendigt at aflyse tog på grund af vejret. Og bliver vejret rigtig hårdt, har vi sneplovene klar, som kan klare flere meter sne.vinter banen overkørsel

For vejret kan blive så voldsomt, at forsinkelser og aflysninger ikke kan undgås på trods af vinterforberedelserne. I sådanne situationer vil Banedanmark og togselskaberne arbejde fokuseret på at få passagererne frem så godt som muligt.

Det er på de daglige trafikmøder, at der bliver truffet beslutning, om der skal køre færre tog end normalt. Der er allerede lagt faste og robuste planer for, hvordan trafikken skal afvikles, hvis det bliver nødvendigt at aflyse tog på grund af vejret.

Når der er forventning om større ændringer i trafikken på grund af vejret, vil de blive meldt ud så hurtigt som muligt og senest 24 timer før. Det gør vi for at give kunderne de bedste muligheder for at planlægge deres rejse - også når vejret driller.

Som passager er det altid godt at holde sig orienteret via rejseplanen.dk eller togselskabernes hjemmesider.


På disse sider kan du læse mere om Banedanmarks vinterforanstaltninger

Vinterberedskabet

Banedanmark - Amerika Plads 15 - 2100 København Ø - Tlf. 8234 0000 - banedanmark@bane.dk - CVR 18632276