Test af Den nye bane

De første tests i april og maj foregik med et MR-tog, der blev monteret med udstyr, der skulle teste Banedanmarks nye signalsystem, som er blevet etableret på Den nye bane. I starten foregik testene ved lav hastighed, omkring 40 km/t. I september fortsatte vi testkørslerne med MR-tog med hastigheder op til 120 km/t. Fra uge 43 til 49 udfører vi højhastighedstests, hvor vi når op på hastigheder omkring 250 km/t, hvilket er den højeste hastighed, banen er designet til.

I fremtiden skal store dele af det danske jernbanenet elektrificeres. Det er til gavn for både miljøet og dig som passager, da elektriske tog støjer og forurener mindre, accelererer hurtigere og er mere stabile i drift end dieseltog. Derfor er Den nye bane naturligvis også elektrificeret. De høje testhastigheder og elektrisk drift kræver dog andet materiel end det, der pt. er til rådighed herhjemme, og der vil derfor blive lejet tog fra udlandet, således at vi også kan teste elektrificeringen af banen.

Nu er der kun testtog på banen. Desværre ved vi fra vores andre baner, at alt for mange sætter livet på spil og krydser sporene på steder, hvor det ikke er tilladt. Det er naturligvis forbudt og forbundet med fare, men i forbindelse med testen af Den nye bane er der nogle forhold, som gør det særligt farligt at krydse eller færdes på banen.

Togene kan komme på alle tidspunkter af døgnet, og der er derfor ingen ”sikre” tidspunkter at krydse banen på. Et tog kan ikke undvige og er længe om at bremse. Falder du, når du krydser skinnerne, så kan toget ikke styre udenom. Desuden vil toget, særligt ved høj hastighed, skulle bruge mange hundrede meter på at bremse. Under testene kører togene meget stærkt. Et tog, der kører 250 km/t tilbagelægger 70 meter på et sekund. Selvom toget ser ud til at være langt væk, så kan det altså hurtigt nå hen til din position.

Det kan desuden være yderst ubehageligt for lokomotivføreren at opleve folk i og omkring sporene, da han ikke har mulighed for at undvige eller bremse. Skænk derfor ham en tanke, og vælg den nærmeste krydsende sti eller vej, hvis du skal krydse banen.

Læs mere om test af Den nye bane i vores folder

 

 

Seneste nyt om projektet

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med seneste nyt om anlægsarbejdet. Her kan du også tilmelde dig vores naboinformationsservice, så du får nyheder direkte på mail. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på kobenhavn-ringsted@bane.dk eller på tlf.: 82 34 05 01.

Følg os på Facebook.