Status på støjskærmene

Banedanmark gik i efteråret 2019 i gang med at montere støjskærme langs med Den nye bane København-Ringsted. Der er i alt ca. 2 km støjskærme, som skal opsættes fordelt på seks steder. En del af arbejderne vil foregå om natten under natspærringer på den nye jernbanestrækning. 

Nogle af arbejderne kræver sporspærringer og udføres derfor i aften- og nattetimerne under sporspærringer i et eller begge spor. Planlægningen foregår løbende, da arbejderne skal passes ind i sporspærringerne på den nye jernbane.

Vi arbejder i døgndrift

I perioden fra den 23. november til den 29. november 2019 er begge spor på Den nye bane spærret. I denne periode kommer Banedanmarks entreprenør til at arbejde intensivt med montage af skærmene på de enkelte lokationer. Det betyder, at aften og nat også kan blive taget i brug.

Du vil som nabo opleve støj, når vi sætter fundamenter til støjskærmene, arbejder med diverse maskiner samt støj i forbindelse med materialeleverancer, der transporteres med lastbiler eller arbejdstog på skinnerne.

Her monterer vi skærmene

Banedanmarks entreprenør opfører støjskærme på følgende steder:

  • Solrød Bæk (visuel skærm)
  • Karlslunde Rasteplads Vest
  • Cementvej ved McDonald’s
  • Køge ved frakørsel 32 (trykskærm mellem cykelstien og jernbanen)
  • Søhøj
  • Fjællebro

Desuden opfører Banedanmark i løbet af efteråret 2019 i to støjskærme i Ringsted - ved Jernbanegade samt vest for parkeringspladsen ved Ringsted Station.

Du kan holde dig opdateret om tidsplanen for de enkelte steder her på siden. Da vi i nogle tilfælde inddrager arealer fra cykelstier, veje og p-pladser, beder vi dig holde øje med skiltningen lokalt. De sidste arbejder med skærmene forventes udført i løbet af foråret 2020.

Vi beklager generne og håber på din forståelse, mens arbejdet står på. 

Seneste nyt om Den nye bane

Vi opdaterer løbende vores hjemmeside med seneste nyt om anlægsarbejdet. Her kan du også tilmelde dig vores naboinformationsservice, så du får nyheder direkte på mail. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på banedanmark@bane.dk eller på tlf.: 82 34 00 00.