Overkørsel i Havdrup lukkes midlertidigt i uge 49

I forbindelse med Banedanmark arbejde med at installere og teste det nye signalsystem på strækningen mellem Køge og Roskilde er det af sikkerhedsmæssige årsager nødvendigt midlertidig at lukke overkørslen Hovedgaden/Sallevej i Havdrup fra torsdag d. 6. december kl. 02.00 til lørdag d. 8. december kl. 05.00.

Banedanmark er i gang med at etablere et nye signalsystem på strækningen mellem Køge og Roskilde. Et led i arbejdet er at udskifte teknisk udstyr i og omkring sporet. I den forbindelse skal vi onsdag d. 5. og torsdag d. 6 december fra kl. 20.00 om aftenen til efterfølgende morgen kl. 05:00 udskifte bomdrev, bomme og vejsignaler til jernbaneoverkørslen ved Hovedgaden/Sallevej i Havdrup. Af sikkerhedsmæssige årsager spærres overkørslen Hovedgaden/Sallevej derfor for al trafik fra torsdag d. 6. december kl. 02.00 til lørdag d. 8. december kl. 05.00. Det skyldes at overkørslen er ude af drift – bomme, vejsignaler mm. er fjernet – og der kører tog på strækningen.

Vi beklager de gener, arbejdet vil have for dig, og håber på din forståelse i perioder med ekstra støj. Vi gør, hvad vi kan for at mindske generne.

Har du spørgsmål kan du kontakte os på signalprogrammet@bane.dk.

Weekendspærring mellem Roskilde og Køge i uge 50

Vi forventer at spærre alle overkørsler mellem Roskilde og Køge i uge 50 (14.-17. december). Weekendspærringen er planlagt, så vi kører tests fra kl. 23.00 fredag til lørdag formiddag klokken 9.30 og fra lørdag eftermiddag klokken 16.30 til mandag morgen. På den måde vil der være mulighed for at krydse jernbanen hver lørdag fra klokken 9.30-16.30.

Signalprogrammet

Banedanmark er i gang med at skifte alle de gamle og forældede signalanlæg i Danmark med det nyt IT-baserede signalsystem ERTMS. De nye signalsystemer vil medføre færre forsinkelser og give mulighed for højere hastighed og flere tog. For at gøre banen klar til det nye signalsystem, skal vi installere nyt teknisk udstyr, og opgradere/udskifte dele af det eksisterende udstyr som f.eks. sporskiftedrev, kabelrender og kabler.

Læs mere om Signalprogrammet her.