Weekendarbejde mellem Køge og Roskilde i uge 20

BANEDANMARK LUKKER ALLE JERNBANEOVERKØRSLER MELLEM ROSKILDE OG KØGE I WEEKENDEN UGE 20 FRA FREDAG DEN 17. MAJ KL. 01 TIL LØRDAG KL. 9.30 OG FRA LØRDAG KL. 16.30 TIL MANDAG KL. 06.

Spærringerne skyldes, at vi tester det nye signalsystem på strækningen. Systemet giver blandt andet mulighed for, at der kan køre flere tog og færre signalfejl.

Det er af sikkerhedsmæssige hensyn nødvendigt at lukke overkørslen, når vi tester. Det er ulovligt af krydse overkørslen, og overtrædelse medfører politianmeldelse.

Overkørsler lukket fra fredag til mandag

Testen er planlagt således, at overkørslerne er lukket fra midnat fredag den 17. maj til lørdag kl. 9.30. Der spærres igen fra lørdag kl. 16.30 til mandag morgen kl. 06.

Næste test

Alle kommende test i maj er aflyst, da det nye signalsystem alligevel ikke går i drift i maj. Datoerne for de næste test meldes ud hurtigst muligt, efter de er fastlagt. Planen er, at signalsystemet går i drift i 4. kvartal 2019.  

Togbusser i stedet for tog

DSB indsætter togbusser i forbindelse med spærringerne. Se mere på rejseplanen.dk.

Vi beklager ulejligheden.

Om de nye signaler

•Banedanmark satte i oktober 2018 det digitale signalsystem i Vestdanmark i drift mellem Lindholm og Frederikshavn. Systemet fungerer stabilt, og giver trafiklederne bedre muligheder for at tilrettelægge trafikken.

•Signalerne på jernbanen er i dag op til 100 år gamle og den primære grund til forsinkelser. Det nye signalsystem udrulles i hele Danmark og skal give mulighed for flere tog og færre forsinkelser