Genåbning: Togene tilbage på skinnerne samtidig med at fremtidssikringen af jernbanen fortsætter

I en periode har togdriften været droslet ned på grund af corona, men i takt med genåbningen af Danmark er der løbende blevet sat flere tog ind på skinnerne. Samtidig er Banedanmark i fuld gang med at fremtidssikre jernbanen med de store anlægs- og infrastrukturprojekter, der er med til at øge mobiliteten, udvikle jernbanen og binde Danmark sammen.

Flere tog på skinnerne
Banedanmark har ansvaret for, at der bliver opretholdt en sikker og punktlig togdrift, og at jernbanesikkerheden altid er under kontrol. Derfor har vi fortsat holdt jernbanen kørende under coronakrisen. I en periode har togdriften været droslet ned, men i takt med den kontrollerede genåbning af Danmark, nærmer køreplanerne sig normalen.

Køreplaner og afgangstider for det enkelte tog kan du finde på rejseplanen.dk eller jernbanevirksomhedernes hjemmesider. Til en række af DSB’s tog kræves der også stadig pladsbillet.

Vi opfordrer samtidig til, at alle passagerer følger sundhedsmyndighedernes råd og vejledning vedrørende den kollektive trafik: Undlad at rejse med toget, hvis det ikke er strengt nødvendigt, og tilpas din rejse, så den ikke ligger i myldretiden. Tager du toget, så gør det med omtanke for øvrige passagerer, husk god håndhygiejne og rejs ikke med offentlig transport, hvis du føler dig syg.

Jernbanen kører
I øjeblikket er mange af Banedanmarks medarbejdere sendt hjem og arbejder derfor ind til videre hjemmefra. Samtidig arbejder vi på højtryk for at sikre jernbanedriften, opretholde fremdriften i vores store projekter og holde Danmark kørende. Det betyder, at der stadig er medarbejdere på banen hele døgnet.

Trafikstyringspersonale på fjernstyringscentraler og kommandoposter sørger for, at jernbanedriften kan opretholdes, ligesom de medarbejderne, der dagligt arbejder i sporet, fortsat tager hånd om spor, signaler og kørestrømsanlæg, så togene kan komme rundt i landet.

Vi er desuden fuld i gang med en række meget store anlægs- og infrastrukturprojekter, som led i at øge mobiliteten, udvikle jernbanenettet og binde Danmark sammen. Arbejdet på disse projekter fortsætter umiddelbart ufortrødent.