Jernbanen kører på trods af corona-pandemi

På trods af den aktuelle corona-situation holder vi fortsat jernbanen kørende, samtidig med at vi fremtidssikrer den med de store anlægs- og infrastrukturprojekter, der er med til at øge mobiliteten, udvikle jernbanen og binde Danmark sammen.

I øjeblikket er mange af Banedanmarks medarbejdere sendt hjem og arbejder derfor hjemmefra. Samtidig arbejder vi på højtryk for at sikre jernbanedriften i det omfang, det er aftalt med togselskaberne. Det betyder, at der stadig er medarbejdere på banen hele døgnet.

Brug toget med omtanke
Vi har ansvaret for, at der bliver opretholdt en sikker og punktlig togdrift, og at jernbanesikkerheden altid er under kontrol. Derfor fortsætter Banedanmark med at holde jernbanen kørende på normal vis i den aktuelle situation, hvor hele Danmark er påvirket af corona-virus.

Du skal undlade at rejse med toget, hvis det ikke er strengt nødvendigt. Tager du toget, så gør det med omtanke for øvrige passagerer og følg myndighedernes henstillinger. Ældre medborgere og personer i risikogruppen anbefales desuden ikke at bruge offentlig trafik i øjeblikket. Men godstransport og de passagerer, der skal bruge toget, kan stadig komme frem. 

Jernbanen kører
Trafikstyringspersonale på fjernstyringscentraler og kommandoposter sørger for, at jernbanedriften kan opretholdes i det omfang der er aftalt med togselskaberne, ligesom de medarbejderne, der dagligt arbejder i sporet, fortsat tager hånd om spor, signaler og kørestrømsanlæg, så togene kan komme rundt i landet. Vores øvrige medarbejdere, som godt kan arbejde hjemmefra, arbejder ligesom andre offentligt ansatte hjemme i en periode. 

Projekter fortsætter
Vi er ansvarlig for en række meget store anlægs- og infrastrukturprojekter, der i disse år er led i at øge mobiliteten, udvikle jernbanenettet og binde Danmark sammen. Det er arbejder, der udføres af private entreprenører. Derfor fortsætter arbejdet på disse projekter umiddelbart ufortrødent.