Kom til åben udgravning og se fortidslevn ved Nykøbing Falster

Banedanmark er i fuld gang med at gøre banen mellem Ringsted og Holeby klar til fremtiden. Men inden selve anlægsarbejderne går i gang og de første skinner, sveller og skærver lægges til det nye 2. spor mellem Vordingborg og Nykøbing F, får arkæologer fra Museum Lolland-Falster mulighed for at gå på opdagelse i fortidenBanedanmark er i fuld gang med at gøre banen mellem Ringsted og Holeby klar til fremtiden. Men inden selve anlægsarbejderne går i gang og de første skinner, sveller og skærver lægges til det nye 2. spor mellem Vordingborg og Nykøbing F, får arkæologer fra Museum Lolland-Falster mulighed for at gå på opdagelse i fortiden "Det er vigtigt, at arkæologerne får tid og mulighed for at grave efter fund fra fortiden, inden vi går i gang med anlægsarbejderne, så vi ikke får ødelagt værdifuld viden om vores fælles fortid, og så arkæologerne kan få indsigt i, hvordan man boede og levede i området omkring Nykøbing Falster i fortiden," siger Mette Daugaard Petersen, projekteringsleder for Miljø i Banedanmark. 

Arkæologerne fra Museum Lolland-Falster har foreløbig gravet i området i lidt over tre uger, og har allerede fundet mange spændende ting fra fortiden. Blandt andet hustomter, knogler fra forskellige dyr, keramik og metalgenstande, der ifølge museet stammer fra middelalderen.

"Det er interessant, at der er så meget historie gemt under jorden. Vi synes, det er en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med vores fortid på en anderledes måde ved at komme ud og se arkæologer arbejde i felten og se fundene, der er gjort," siger Mette Daugaard Petersen.

Alle interesserede er velkomne onsdag den 22. august i tidsrummet 15.30-17.30, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål til arkæologerne fra Museum Lolland-Falster samt høre mere om udbygningen af Ringsted-Femern Banen.    

Foruden spændende fund fra fortiden vil der også være kaffe og kage til de fremmødte på dagen. 

Udgravningspladsen ligger nord for Nykøbing Falster mellem Stubbekøbingvej og Nykøbing Falster Omfartsvej ved jernbanen lige efter Refa-rundkørslen.

Parkering kan ske ved på NFC Nords parkeringsplads Ved Kohaven, hvorfra man kan gå til arealet via den nordligt-gående sti. Det er ikke tilladt at parkere langs Stubbekøbingvej.