Fast Track til børnefamilier

Banedanmark vil gerne forbedre forholdene for småbørnsforældre. Derfor indfører vi nu et ”Fast Track”til barnevogne på perronerne.

Alle er velkomne på den danske jernbane – både store og små. Men det er ikke altid let at være forældre og komme igennem til sine gøremål med sit barn i barnevognen.

 

”Vi vil gerne forbedre forholdene for småbørnsforældre. Vi ved, hvor travlt man kan have, og hvor stressende, det kan være med en utilfreds baby i en barnevogn, samtidig med at man ikke kan komme frem på perronen, fordi der er mange mennesker,” forklarer chef for perronmanagement i Banedanmark, Jens Bøgh Jensen.

 

Derfor indfører Banedanmark nu et ”Fast Track” på perronerne. Det kommer til at bestå af en orange stribe midt på perronen, inspireret af lufthavnens fast tracks til travle rejsende.

 

”Vi vil gerne bidrage til, at der er plads til alle på vores perroner. Derfor indfører vi et orange Fast Track på perronen, hvor der er plads til barnevognen. Til gengæld må der ikke opholde sig gående eller ventende passagerer i ”hurtig sporet”,” siger Jens Bøgh Jensen.

 

Det første Fast Track bliver indført på Nørreport i medio april. Senere følger flere stationer.

 

”Nørreport er oplagt til et Fast Track, fordi det er Danmarks travleste station. Nu går vi i gang med at gennemgå perronerne i det centrale København for at kortlægge, hvilke der egner sig til at få et hurtigt spor, baseret på målinger af hvor meget trængsel, der er på de pågældende stationer,” siger Jens Bøgh Jensen.

 

Fast track-modellen bliver evalueret til oktober.

 

”I den forbindelse kigger vi også på, om det giver mening at udvide fast track-modellen til flere større byer i Danmark,” siger Jens Bøgh Jensen.