Trafiktårnet lyser op i regnbuens farver

Igen i år lyser Banedanmark og Vejdirektoratet Trafiktårnet i København op for at markere fælles støtte til Copenhagen Pride og de værdier, som Pride-ugen står for.

Igen i år lyser Banedanmark og Vejdirektoratet Trafiktårnet i København op for at markere fælles støtte til Copenhagen Pride og de værdier, som Pride-ugen står for.

Copenhagen Pride 2022 i København begynder lørdag den 13. august og varer helt frem til søndag den 21. august. I den forbindelse markerer Banedanmark og Vejdirektoratet værdierne om mangfoldighed, ligeværdighed og menneskerettigheder ved at lyse Trafiktårnet op i regnbuens farver. 

For Banedanmark og Vejdirektoratet er det vigtigt at vise støtte til Copenhagen Pride, da den blandt andet handler om retten til at være den, man er – også på transportområdet. Alle skal have lige muligheder uanset køn, alder, religion, hvor du kommer fra, eller hvem du lever sammen med. Derfor er trafiktårnene oplagte steder at markere støtten til Priden og dens værdier.

”Copenhagen Pride handler om mangfoldighed, ligestilling og menneskerettigheder, og det er værdier, som vi gerne vil støtte op om. I Banedanmark sætter vi generelt ligestilling højt på dagsordenen, og vi arbejder for eksempel på at få flere kvinder ind i transportsektoren. Derfor har Banedanmark tilsluttet sig det europæiske initiativ Women in Rail, der har til formål at få flere kvinder til jernbanen, eliminere diskrimination og sikre lige muligheder,” siger Banedanmarks Ressourcedirektør Anne Hougaard Olesen.

I både Banedanmark og Vejdirektoratet er håbet, at de oplyste trafiktårne kan bidrage til samtalen om lige rettigheder og mangfoldighed.

”I Vejdirektoratet er vi stolte over at være med til at sætte fokus på lige rettigheder for alle i forbindelse med Pride-ugen i København. Når vi rekrutterer nye medarbejdere, så er det fuldstændig ligegyldigt for os, hvem du deler husstand med, eller hvem du går hånd i hånd med på gaden. For os handler det om kvalifikationer og ikke så meget andet,” siger områdechef for HR i Vejdirektoratet, Camilla Falberg Reich. 

Trafiktårnet i København bliver lyst op ud mod Vasbygade og jernbanen lidt vest for Københavns Hovedbanegård, hvor mange tusinde mennesker dagligt kommer forbi med tog, bil, til fods eller på cykel.

I Fredericia, hvor Banedanmark også sætter lys på Trafiktårn Vest, kan man blandt andet se regnbuefarverne i natten fra Fredericia Banegård, hvor mange mennesker hver dag tager toget.

Trafiktårnet vil være oplyst i de mørke aftentimer, om natten og tidligt om morgenen under hele Copenhagen Pride fra lørdag den 13. august til søndag den 21. august. Lyset fra lamperne vil ramme flader på Trafiktårnets facade, hvor der ikke er vinduer, for ikke at genere de kolleger, som er på arbejde i tårnet. 

Yderligere oplysninger:
Banedanmarks pressetelefon: 82 34 13 13
Vejdirektoratets pressetelefon: 51 83 33 93