Banedanmark indvier nyt kontor i Ringsted

Banedanmark kan nu endelig officielt slå dørene op til en helt ny kontorbygning ved Ringsted Station.

Banedanmark kan nu endelig officielt slå dørene op til en helt ny kontorbygning lige ved siden af Ringsted Station, som er styrelsens andenstørste tjenestested og huser ca. 340 medarbejdere.

Den formelle indvielse af Banedanmarks nye kontor i Ringsted har corona-nedlukningen i Danmark indtil nu forsinket, men nu kan et nyt kontorhus med over 300 arbejdspladser endelig indvies. 

Åbningen af det nye hus vil den 15. september blive markeret med besøg fra transportminister Benny Engelbrecht (S), som officielt vil klippe snoren og indvie Banedanmarks nye tjenestested.

Længe ventet indvielse

Den officielle indvielse har corona-situationen i Danmark indtil nu spændt ben for, men nu kan Banedanmark endelig officielt slå dørene op. Alle medarbejderne er flyttet ind og har nu en hverdag i deres nye hus. 

”Jeg er glad for, at vi med vores nye hus kan tilbyde både nuværende og kommende medarbejdere i Banedanmark moderne, nye kontorfaciliteter og mødelokaler, et uddannelsescenter og en central beliggenhed, hvor toget kører lige til døren. Huset er også udviklet til at understøtte digitale mødeformer og brugen af tavler, som skaber overblik og god koordination på tværs af teams og opgaver og hele Banedanmark. Huset summer nu af liv, og fra en central placering midt på Sjælland kan vi, med de funktioner vi nu har her, bidrage til en attraktiv, grøn jernbane og uddanne medarbejdere og eksterne fra hele landet,” siger Hakon Iversen, administrerende direktør i Banedanmark.

Det nye kontorhus vækker glæde i Ringsted:

”Ringsted er en attraktiv erhvervskommune, og vi har et både rigt og varieret erhvervsliv i kommunen. Som borgmester glæder jeg mig over, at vi nu får endnu en stor og samfundsvigtig arbejdsplads til Ringsted, og derigennem bidrager til fremtidens kollektive trafik og grønne omstilling. Med 300 nye arbejdspladser lige midt i Ringsted er jeg sikker på, at åbningen af Banedanmarks nye kontor bliver en gevinst for Ringsted, for vores borgere og for byens erhvervsliv, der får adgang til en masse nye potentielle kunder blandt Banedanmarks ansatte til butikker, restauranter og kulturtilbud mv., ” siger borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V).

Kontorhuset er tegnet af Henning Larsen Architects med Midtconsult A/S som ingeniør og KPC København A/S og Newsec som totalentreprenør. Det ligger på Godsbanevej lige ved Ringsted Station og tæller 9.700 kvadratmeter i seks etager.

Arkitekturen tager afsæt i jernbanens æstetik og i traditionelle jernbanebygningers industrielle udtryk. På den måde falder bygningen i med det stationsområde, som den er en del af. Facaden er desuden klædt i genbrugstegl med reference til Ringsteds vartegn, byens røde tegltage.

Alle er velkomne til at deltage i indvielsen af huset, men af hensyn til corona-situationen vil der være et begrænset antal pladser, som vil blive fordelt efter først-til-mølle-princippet. 

Tilmelding kan ske på Banedanmarks hjemmeside.

Journalister, som ønsker at deltage i indvielsen, bedes på forhånd melde deres ankomst til Banedanmark på presse@bane.dk.

Program for åbningen:

 • 15:00: Adm. direktør for Banedanmark, Hakon Iversen, byder velkommen.
 • 15.15: Tale og klipning af snor v. transportminister, Benny Engelbrecht.
 • 15.25: Tale v. Henrik Hvidesten, Borgmester i Ringsted Kommune.
 • 15:30:Tale ved Marius Møller, Direktør i PensionDanmark.
 • 15:35:Journalister har mulighed for at stille spørgsmål til talerne.
 • 15:45:Rundvisning i huset.
 • 17:00: Tak for i dag.

Fakta:

 • Banedanmarks nye hus ligger klos op ad stationen i Ringsted, skal huse omkring 340 medarbejdere fra Infrastruktur, Anlæg, Trafik og Ressourcedivisionen og er Banedanmarks næststørste tjenestested.

 • Med det nye hus har Banedanmark nu tre store lokationer i København, Fredericia og Ringsted.

 • Huset er et offentligt-privat samarbejde mellem KPC og Bygningsstyrelsen, tegnet af Henning Larsen Architects med Midtconsult A/S som ingeniør og med KPC og Newsec som totalentreprenører.

 • Huset er opført som et led i udflytningen af statslige arbejdspladser, hvor Banedanmark fik til opgave at flytte 330 arbejdspladser til Ringsted. 

 • Husets arkitektur tager afsæt i jernbanens æstetik og i det industrielle udtryk fra traditionelle jernbanebygninger. Indvendigt er huset bygget i et råt look og fremstår rustikt med synlige bærende betonsøjler og bjælker. Udvendigt er husets facade klædt i genbrugstegl, som tjener som reference til Ringsteds vartegn – de røde tegltage.

 • Huset skal også rumme et kursuscenter for såvel eksterne kursister som Banedanmarks ansatte fra hele landet.

 • PensionDanmark købte i december 2020 byggeriet af KPC.