Borgmestre åbner ny udstilling om de store byggeprojekter

Borgere, virksomheder og besøgende til Vordingborg og Lolland-Falster vil opleve en historisk byggeaktivitet i regionen, når en række store infrastrukturprojekter for alvor går i gang frem mod 2030. Det drejer sig om projekter med en samlet investering på 67 mia. kr. til glæde for pendlere, virksomheder og turisme

Borgere, virksomheder og besøgende til Vordingborg og Lolland-Falster vil opleve en historisk byggeaktivitet i regionen, når en række store infrastrukturprojekter for alvor går i gang frem mod 2030. Det drejer sig om projekter med en samlet investering på 67 mia. kr. til glæde for pendlere, virksomheder og turisme Byggeriet af Ringsted-Femern Banen og Masnedsundbroen, den nye Storstrømsbro og Femern-tunnelen vil præge omgivelserne markant og samtidig skabe muligheder både regionalt og lokalt.
 
Den historie er Banedanmark, Vejdirektoratet og Femern A/S gået sammen med Vordingborg Bibliotek om at fortælle i udstillingen "Bane, broer & tunnel - regionale forbindelser, lokale muligheder". 
 
Udstillingen åbner lørdag den 7. april kl. 11, hvor borgmester i Vordingborg Kommune, Mikael Smed, og borgmester i Guldborgsund Kommunen, John Brædder, vil stå for den officielle åbning på biblioteket.  
 
"Vordingborg Kommune og hele regionen går nogle meget spændende år i møde med flere omfattende infrastrukturprojekter i milliardklassen. Fortællingen er værd at følge med, fordi hvert projekt er unikt og vil bidrage til udviklingen til glæde for alle, både i årene mens der bygges, og efter de står færdige. Og så sker det bogstaveligt talt lige uden for Vordingborg Biblioteks vinduer, hvor der lige nu bygges en ny Masnedsundbro til jernbanen," siger Mikael Smed.
 
Udstillingen består af bro- og tunnelmodeller, plancher og video og opdateres løbende i takt med at byggeriet skrider frem med forskellige temaer, der tilsammen viser de nye muligheder, som kortere rejsetider mellem landsdelene og øget vækst fører med sig.
 
Alle er velkomne til at deltage i åbningen af udstillingen, hvor der også vil blive serveret en lille forfriskning. Medarbejdere fra byggeprojekterne også vil være til stede.
 
Program:
 
Kl. 11.00:
Start på arrangement på Vordingborg Bibliotek, Sydhavnsvej 6, Vordingborg
 
Kl. 11.15: 
Velkomst ved projektdirektør Klaus S. Jørgensen, Banedanmark
Herefter taler borgmester Mikael Smed, Vordingborg, og borgmester John Brædder, Guldborgsund
 
Kl. 11.40:
De to borgmestre åbner udstillingen
 
Kl. 12.00:
Forventet afslutning    
 
Om Ringsted-Femern Banen og Masnedsundbroen

Banedanmark opgraderer og udbygger den 115 km lange jernbane med et ekstra spor hen over Lolland og Falster. Hele strækningen bliver elektrificeret, 100 broer ombygges, og med mulighed for 200 km/t bliver rejsetiden væsentlig kortere i fremtiden. Ved Vordingborg bygges en ny Masnedsundbro kun til jernbane, mens den eksisterende bro forbliver vejbro. Arbejdet finansieres af Femern-forbindelsen.
 
Om den nye Storstrømsbro
Vejdirektoratet bygger en ny Storstrømsbro, der forbinder Sjælland og Falster via Masnedø. Broen får elektrificeret jernbane i to spor til 200 km/t og en tosporet landevej til 80 km/t. Desuden får den gang- og cykelsti. Storstrømsbroen bliver med en længde på 4 km Danmarks 3. største bro efter Øresundbroen og Storebæltsbroen.
 
Om Femern-tunnelen
Femern-forbindelsen er en 18 kilometer lang sænketunnel, der vil blive opført mellem Rødbyhavn på Lolland og Puttgarden i Tyskland. Tunnelen rummer fire motorvejsspor og to jernbanespor. Femern-tunnelen bliver verdens længste sænketunnel for biler og tog. 

Kontaktinformation
Journalister kan kontakte Banedanmark presse på tlf: 8234 1313