Nu går vi i gang med at elektrificere mellem Køge Nord og Næstved

Den 11. maj begynder Banedanmark at lægge mastefundamenter ud mellem Køge Nord og Næstved. Elektrificeringen af strækningen er færdig i begyndelsen af 2019.

Den 11. maj begynder Banedanmark at lægge mastefundamenter ud mellem Køge Nord og Næstved. Elektrificeringen af strækningen er færdig i begyndelsen af 2019. 

Efter et par år med forberedelser, hvor vi blandt andet har ryddet skrænter, ombygget broer og sikret os, at der ikke ligger kabler, hvor kørestrømsmasterne skal stå, går arbejdet med at elektrificere jernbanen mellem Køge Nord og Næstved i gang.

"Vi skal sætte omkring 800 master op. På de lige strækninger står de med 100 meters mellemrum, mes de i kurver og på stationerne står noget tættere. Og ud over kørestrømsmaster og køreledningsanlæg skal vi også opføre to autotransformerstationer," siger projektchef Annette Legart.

Den 11. maj begynder to-tre ugers arbejde med at lægge mastefundamenterne ud langs strækningen, og herefter rammer vi fundamenterne i jorden, inden vi monterer masterne og kørestrømsanlægget. 

Det støjer, når vi rammer mastefundamenterne i jorden, men vi rykker hurtigt videre. En time arbejdes der typisk ved hvert mastefundament, inden vi rykker videre til det næste. Og når masterne skal rejses, tager det blot et kvarter pr. kørestrømsmast.

"Vi er færdige med at elektrificere strækningen i begyndelsen af 2019. Her vil kørestrømsmaster, autotransformerstationer, og hvad der ellers hører til en elektrificeret jernbane vil stå klar," siger Annette Legart.

Åbent hus
I forbindelse med elektrificeringen holder vi en række informationsmøder, hvor alle har mulighed for at komme og høre mere om elektrificeringen.

Det første møde holder mandag den 7. maj klokken 16-18. Vi holder mødet på materielpladsen på det tidligere godsbaneareal ved Tureby Station, og der er adgang til pladsen fra Turebyvej. 

Trafikken
Vi arbejder så vidt muligt om natten, men der vil være en række aftener og weekender, hvor det er nødvendigt at lukke sporet på grund af arbejdet. 

I perioden fra 12. maj til 7. december arbejder vi søndag aftener til fredag morgener fra kl. 20.00 til 04.44. Herudover vil der være en række weekendspærringer på strækningen i forbindelse med elektrificeringen og udrulningen af Signalprogrammet på strækningen.

Tjek derfor altid www.rejseplanen.dk, når du planlægger en rejse.

Læs mere
Der er mulighed for at læse mere om projektet på vores hjemmeside, eller du kan følge projektet på Facebook.

Kontaktinformation
For yderligere information kontakt Banedanmark presse på telefon 8234 1313