Beredskab Banedanmark

Beredskab Banedanmark - Jernbanens Jægerkorps

Hvis et tog afsporer eller forulykker, eller der opstår andre situationer med havareret materiel på jernbanen eller et træ, der vælter, bliver Beredskab Banedanmark tilkaldt.

Beredskab Banedanmark er på vagt døgnet rundt, året rundt og holder til i både Glostrup og Fredericia, tæt på jernbanen, flere motorveje og indfaldsveje. Det betyder, at beredskabet hurtigt kan rykke ud til hændelser. 

Beredskab Banedanmark har også en aftale med de øvrige myndigheder om at hjælpe til, hvis vi bliver bedt om det. Det kan for eksempel være  være lastbiler eller andre tunge køretøjer, der er væltet, og som har brug for en hjælpende hånd i form af hydraulisk værktøj, en donkraft eller en kran.

Ud over akutte opgaver kan Beredskab Banedanmark deltage ved særlige opgaver, som planlægges i Banedanmark-regi. Beredskab Banedanmark tester desuden materiellet, når de hver uge holder øvelser - blandt andet på sporene ved Taastrup Station.

Beredskab Banedanmark består af 12 medarbejdere og en materielpark, der blandt andet tæller kranvogne og tovejskøretøjer, som kan køre på både vej og skinner.

Derudover er der tilknyttet 6 mand på rådighedsvagt, som kommer fra værkstedet hos vores afdeling Materiel og Beredskab i Roskilde.