Ny station åbner i Jerne til gavn for pendlere

Borgerne i Esbjergs østlige bydel kan nu tage en ny station i brug.

Borgerne i Esbjergs østlige bydel kan nu tage en ny station i brug. Den skal binde den vestjyske by bedre sammen med oplandet og betjene de mange pendlere i området.

Passagerer, der tager toget mellem Esbjerg, Varde og Ribe, vil fremover kunne benytte et ekstra stop på deres rejse. En ny lokalstation åbner nemlig i Jerne, og den skal både gøre det nemmere at pendle på tværs af regionen og gøre det mere attraktivt for flere at tage toget frem for bilen. Derfor vil den nye station ikke alene blive et centralt knudepunkt i byens kollektive trafik, men også komme de vestjyske pendlere til gode.

”Med en ny lokalstation i Jerne får vi bundet Esbjerg endnu tættere sammen med byens opland. Det vil både give kortere rejsetider og gøre det mere attraktivt for borgerne i den østlige del af byen at tage toget frem for bilen. I regeringen ønsker vi, at toget skal være et grønt og attraktivt transportmiddel. Derfor er det vigtigt, at vi udbygger den kollektive trafik i områder, hvor der er behov for det. Den nye station vil give et løft til infrastrukturen i Esbjerg, og derfor er jeg glad for, at borgerne i Jerne og omegn nu kan tage den i brug,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Den nye station i Jerne vil ikke kun give borgerne i den østlige bydel bedre muligheder for at rejse på tværs af regionen. Den vil også give nye muligheder for vækst og udvikling i Esbjerg, lyder det fra borgmesteren.

”Vores dejlige by er i en rivende udvikling, og derfor er det også utroligt vigtigt, at vi har fået etableret en ny station i Jerne. Den vil ikke alene være med til at gøre det mere attraktivt at bosætte sig i den østlige del af byen, men den vil også skabe nye muligheder for det lokale erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. Etableringen af en ekstra station passer også som fod i hose med Esbjergs grønne klimaambitioner. Vi er i fuld gang med at gøre Esbjerg til en af Danmarks grønneste kommuner, og i den sammenhæng er det supervigtigt, at borgerne kan bruge effektive, offentlige transportmidler som tog og de elbusser, vi har på vej,” siger Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune.

Lokale unge laver ministation
Også i Banedanmark er man glad for, at den nye station står klar. Projektet har været relativt komplekst, da det er foregået i et byområde med begrænset plads. Men ikke desto mindre er byggeriet forløbet rigtig fint, lyder det fra Lars Blædel Riemann, områdechef for Anlæg Vest i Banedanmark.

”Vi er glade for, at borgerne i Jerne nu kan tage en splinterny station i brug. Samarbejdet med alle de involverede har været rigtig godt, og derfor er vi også glade for, at vi nu kan åbne til tiden. Vi takker stationens naboer for generelt at have vist forståelse og for en god og konstruktiv dialog, mens arbejdet har stået på. Med stationen vil borgerne i området få kortere rejsetider, og de vil bedre kunne rejse på tværs af regionen. Vi håber derfor, at passagerne vil være glade for den nye station, når togtrafikken åbner dagen efter indvielsen,” siger han.

På grund af den nuværende situation med COVID-19 har det ikke været muligt at afholde en traditionel indvielse på selve stationen. Derfor er der tænkt i alternative løsninger. I den forbindelse har en gruppe unge fra Esbjerg lavet en minimodel af den nye station. Den er blevet fragtet til transportminister Benny Engelbrecht, så han i en videohilsen kan klippe snoren over foran ministationen. På den måde har de lokale unge – som især vil nyde gavn af den nye station – spillet en aktiv rolle i den virtuelle indvielse af Jerne station.

Når togtrafikken åbner fra søndag den 13. december, vil der fra den nye station køre to tog i timen. Dermed kan pendlerne straks tage den nye station i brug.