Fordelingsstation Vasbygade

På Gl. Vasbygade 50 har  Banedanmark bygget den største af fire nye fordelingsstationer. Den er udført som et indendørs anlæg beliggende på et areal på 1000 m2. Bygningen er 10-12 meter høj og indeholder 132/50 kV transformere. Fordelingsstationen stod færdig i februar 2022. De sidste detaljer genstår, inden den tages i brug.

Én kilometer lange kabelrør
I vores Facebook-opslag kan du se med, da Banedanmark i forbindelse med projektet havde to gigantiske kabelrør i Københavns havnebassin.  De to rør på hver en kilometer i længden og ca. 45 cm i diameter blev trukket med slæbebåd fra Amager til deres endelige placering  – 17 meter under jorden - mellem HC Ørstedsværket og Gl. Vasbygade.

Operationen fandt sted i september 2020.

 

 
Herunder kan du se det første kabelrør, som bliver bugseret ind gennem kanalen for efterfølgende via et stillads at blive trukket til H.C. Ørstedværket, hvor det skal føres ned gennem den borede tunnel til Gl. Vasbygade. Til sidst skydes kabler gennem røret, der skal sørge for strøm til de nye eltog, som løbende bliver indfaset frem mod 2030.
Strøm til fremtidens tog
 Strøm til fremtidens tog
 Strøm til fremtidens tog