Projekt ‘Internet i tog’ er ved vejs ende

Banedanmark er i mål med opsætningen af 46 nye radiomaster langs jernbanen. Sammen med yderligere 13 master, som andre aktører har stået for, er internetdækningen i togene tæt på 100 procent.I perioden 2018-2021 har Banedanmark opsat 46 nye radiomaster langs hele det statslige jernbanenet med henblik på at sikre, at passagererne over hele landet kan få en god mobil- og internetdækning, når de er undervejs med toget. 

”Det er en stor udfordring at sikre en stabil mobil- og internetdækning for passagererne i et tog. Ikke alene er de i konstant bevægelse og skifter mellem forskellige radiomaster, men de er også skærmet af togenes metalkonstruktion. Derfor er er vi glade for at være nået i mål med projektet, som er med til at give passagererne en bedre internetdækning, når de sidder i toget,” siger Janus Steen Møller, direktør for Signalsystemer i Banedanmark. 

Bedre dækning for passagerer og banens naboer 
Mobilnetoperatørerne har opsat antenneudstyr på de nye master. Det vil ikke alene være med til skabe bedre dækning i toget, men også i det lokalområde, hvor den enkelte mast er blevet opsat. 

Få mere at vide om Internet i tog.

  

FAKTA OM 'INTERNET I TOG': 

  • Projektet ’Internet i Tog’ blev vedtaget tilbage i 2016 som del af Togfonden, hvor der blev reserveret 100 millioner kroner til at sikre god internet- og mobildækning langs hele det statslige jernbanenet. 
  •  Projektet er gennemført i samarbejde med DSB, Arriva, Telenor, Telia, TDC og teleselskabet 3. 
  • Derudover har kommunerne spillet en væsentlig rolle i projektet.
  • Projektet vedrører alle strækninger på fjernbanen og regionalbaner, men ikke privatbaner.

 

Dét er blevet forbedret: 

  • Der er blevet opsat 46 nye radiomaster langs jernbanenettet fordelt ud over hele landet. 
  • Udover at give bedre dækning for passagererne kan de nye master også være med til at forbedre internet- og mobildækningen i det lokalområde, hvor den enkelte mast er blevet opsat. 
  • I alle DSB’s togvogne er der blevet installeret en såkaldt multi-Wi-Fi-løsning, som gør det muligt for passagererne via togets Wi-Fi at anvende signaler fra forskellige mobilnetoperatører. 
  • Derudover er der blevet installeret signalforstærkere i DSB’s togvogne. De forstærker signalet ind i toget for den enkelte mobilnetoperatør. 
  • Det er med til at øge kapaciteten på togets Wi-Fi, da alle passagererne i et tog ikke behøver at benytte det samme signal. 

nYT FRA BANEDANMARK