Bliv trafikleder

Har du passion for teknologi OG transport?

Så har vi uddannelsen og jobbet, der passer perfekt til dig!

Som trafikleder i Banedanmark har du ansvar for at styre togtrafikken sikkert og præcist, så passager- og godstog kommer frem til tiden. Du disponerer trafikken ved at sætte de rette signaler og guide togene ind og ud ad stationerne – lidt ligesom når brikkerne skal placeres korrekt, så alt går op.

For at blive trafikleder skal du gennemføre Banedanmarks egen trafiklederuddannelse, som er et velplanlagt og vellønnet uddannelsesforløb.

Tag et kig på siderne om trafiklederuddannelserne herunder og bliv klogere på, hvad jobbet indebærer, hvordan du bliver trafikleder og meget andet.

bliv klogere på trafiklederne  -  job, uddannelse & karriere

Få svar på dine spørgsmål og trafiklederne

Praktikophold til trafikleder på Fjernbanen - Der er i tilrettelæggelsen af uddannelsens praktikophold desværre ikke mulighed for at tage højde for, hvor i landet du bor.
 
Praktikophold til trafikleder på Fjernbanen - Københavns Hovedbanegård foregår i København

Praktikophold til trafikleder på Fjernbane Signalprogram Vest - foregår i Fredericia

Praktikophold til trafikleder på Fjernbane Signalprogram Øst - foregår i København
Nej, der er ingen krav til alder.
Nej, vi stiller ingen krav om uddannelse. Det vigtigste er, at du har de nødvendige egenskaber for at kunne være trafikleder samt at du er motiveret for at gennemføre uddannelsen.
Ja, hvis du består uddannelsen, er du garanteret fastansættelse som trafikleder.
Ja, du får løn under uddannelsen. Lønnen udgør cirka 24.000 kr. pr. måned, hvis du ansættes i hovedstaden og cirka 23.000 kr. pr. måned, hvis du ansættes i provinsen. Derudover kommer eventuel pension.
Lønnen som færdiguddannet trafikleder ligger mellem 24.800-29.100 kr. pr. måned afhængig af dit tjenestested. Beløbene er cirkabeløb, da de indeholder et varierende tillæg. Bemærk at beløbene er eksklusiv pension.

Uddannelsen til trafikleder på S-banen: Cirka seks måneder

Uddannelsen til trafikleder på Fjernbanen - Københavns Hovedbanegård: Cirka 10 måneder

Uddannelsen til trafikleder på Fjernbanen: Cirka et år

Uddannelsen til trafikleder på Fjernbanen: Cirka fem måneder

 

Arbejdstiderne er som udgangspunkt fra kl. 06.00-14.00 (morgenvagt), kl. 14.00-22.00 (aftenvagt) og kl. 22.00-06.00 (nattevagt). Tiderne kan variere lidt de forskellige vagter og tjenestesteder imellem.
Teoriundervisningen foregår som hovedregel altid i dagtimerne og i hverdagene.

Du kan ikke være sikker på at komme i fast turskifte. Du vil modtage din arbejdsplan for den efterfølgende måned senest d. 25. i den foregående måned. Dvs. at du ved kun en måned frem, hvordan din arbejdsplan ser ud.

Ja, under hele uddannelsen vil der være hjemmearbejde.

Mød medarbejderne og banedanmark på linkedin eller opret en jobagent